2004. augusztus 14. ÁKOS koncert - Koncertképek Abádszalókról
2004-05-24 20:27:33

Ákos - tizenöt éves pályafutása során - először Abádszalókon! Ő az az előadó, aki a legtöbbször, szám szerint tíz alkalommal töltötte meg rajongóival a kilencvenes évek legnagyobb fedett magyarországi koncerttermét, a 13.000-férőhelyes Budapest Sportcsarnokot és most megtöltötte az Abádszalóki Nyár Arénát is.

Augusztus 14. 21 óra ÁKOS koncert a Szabadtéri Színpadon

"Augusztus 14-én Abádszalókon remek hangulatú koncertestén tért vissza a produkcióba Háry Péter és különleges hangszere, a Chapman Stick. A rajongók rajta kívül a dörgedelmes Ákos-repertoárt és háromszámos Bonanza-blokk megújítását is ünnepelhették." (Forrás: www.akos.hu)

 
(Fotó: www.akos.hu)


(Fotó: www.akos.hu)


(Fotó: www.akos.hu)


(Fotó: www.akos.hu)


(Fotó: www.akos.hu)


(Fotó: www.akos.hu)


(Fotó: www.akos.hu)


További  képek az augusztus 14-én Abádszalókon megrendezett koncertről

 


  

  

  

Ákos pályája tizenöt éve tart. Ezalatt 21 magyar nyelvű és hat angol albumot készített. A magyar kiadványok többsége aranylemez lett, de platina is van köztük. A tízmillió lakosú Magyarországon összes kiadványának együttes eladásai megközelítik az egymillió példányt. Mozgalommá szélesedett hallgatósága mára elsősorban a 25-35 éves korosztályból kerül ki. Ő az az előadó, aki a legtöbbször, szám szerint tíz alkalommal töltötte meg rajongóival a kilencvenes évek legnagyobb fedett magyarországi koncerttermét, a 13.000-férőhelyes Budapest Sportcsarnokot. Az ország összes koncertszínpadát jól ismeri: 20 országjáró turné főszereplőjeként több mint 150 élő koncertet adott. Fellépett Londonban, Groningenben és Barcelonában is. Videókiadványai az eladási listák élén szerepelnek, de az övé a vezető kiadvány a könnyűzenei DVD-k piacán is. Számos szakmai díj tulajdonosa, közülük kiemelkedik az Artisjus (Szerzői Jogvédő Hivatal) Huszka Jenő-díja, a BRAVO magazin nemzetközi szintű elismerése három alkalommal (Otto-díj), az eddig kapott számos Arany Zsiráf-díj, valamint a VIVA Comet-díj (2001, 2003). Dalszerzői-előadóművészi munkája mellett ezidáig öt verseskötete látott napvilágot, 2001-ben színész barátjával, Kaszás Attilával közösen verses hangjáték-albumot készített. Rangos nemzetközi felkérésnek tett eleget, amikor a Disney Tarzan című produkciójához Phil Collins dalszövege alapján magyar műfordításokat készített, és a betétdalokat Leslie Mandoki müncheni stúdiójában énekelte fel. Szintén felkérésre, zeneszerzőként működött közre a Terror Háza Múzeum létrehozásában: ezért a munkájáért a köztársasági elnöktől a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét vehette át. Sokoldalúságának további bizonyítékai a Vígszínház Bertolt Brecht-előadásához írt színházi zenéje, színjátszási ambíciói (az Oliver! musicalben ő játszotta és énekelte Bill Sikes szerepét), öt saját forgatókönyv alapján rendezett videóklipje, valamint évek óta készülő film-forgatókönyve. Külgazdaság szakon végzett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, 1992-ben. Diplomamunkáját 'Zeneművek, mint szerzői alkotások nemzetközi hasznosítása' címen írta. Saját stúdiójában dolgozik, saját lemezkiadója gondozza albumait. Két idegen nyelven, angolul és olaszul beszél. Nős, két gyermek édesapja.

  

  

  

 

Honlapok + további képek:
www.akos.hu
www.akoshbandclub.hu

 
English...Deutsch...

Beállítás kezdőlapnak

Hírlevél

Keresés

FACEBOOK ABÁDSZALÓK

Időjárás Abádszalókon

Erika Faházak - Klimatizált faházak Abádszalókon

Tisza-tavi ingatlanok

Abádi Major Minifalva

Lambériaházak, gerendaházak tervezése és kivitelezése
Lambériaházak, gerendaházak és egyéb könnyűszerkezetes épületek tervezése és kivitelezése.

Hubertus Vadásztársaság - Abádszalók
Vadászterületünk Budapesttől 150 km-re keletre a Tisza-tó mellett található. A vadászterület nagysága 20.000 ha síkvidéki jellegű terület kb 15%-os erdősűltséggel.

Keresse Abádszalók szolgáltatóit a www.szalok.hu weboldalon!
Bevásárlás, éttermek, fotókidolgozás, sétakocsikázás, szolárium, kozmetika - Minden egy helyen.


© www.szalok.hu. Minden jog fenntartva!
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.