KARATE HÍREK
2015-03-31 14:58:14Karate évzáró Abádszalókon

Január 31.-én, az Abádszalóki Rózsakert étteremben tartotta évzáró, évértékelő közgyűlését a Kyokushin Karate Szakosztály (Egészséges Ifjúságért Sport és Mentálhigiénés Egyesület). Az egyesület elnöke, Szanyi Attila évértékelő beszédében elmondta, hogy az egyesületnek négy településen működik öt karate csoportja: Tiszafüreden, Abádszalókon, Poroszlón, Kunhegyesen.

Az Abádszalóki csoport öt éve alakult, stabil és fontos része az egyesületnek. A tavalyi évről elmondható, hogy az egyesület sikeres évet zárt. A két éve indult családtámogatási programnak köszönhetően egyre több az olyan család, ahol egy családból többen is részt vesznek az edzéseken. Örvendetes, hogy egyre több testvérpár, illetve szülő-gyermek páros sportol együtt. Jelenleg tizennyolc család van a szakosztály berkein belül, ahol testvérek, vagy szülők edzenek együtt. Ez országos viszonylatban is kiemelkedő szám. Nagyon sikeres verseny szezont zártak, a tavalyi évben a szakosztály versenyzői ötvenszer állhattak a dobogó legfelső fokára, országos és nemzetközi versenyeken. Huszonegyszer szereztek ezüstérmet és hússzor bronzot. Ezekkel a helyezésekkel az országos szövetség legeredményesebb klubja lettek, megelőzve Egert, Szolnokot, Szegedet, Sátoraljaújhelyt...

Több sikeres pályázatnak köszönhetően az egyesület hozzá tudott járulni az edzőtáborok és versenyek költségeihez és közel egymillió forint értékben fejlesztette eszköz készletét. A heti két abádszalóki edzés mellett, januártól a versenyfelkészítő edzések is itt kaptak helyet, ide járnak szombatonként a Tiszafüredi, Poroszlói és Kunhegyesi versenyzők, versenyző jelöltek. Ahogyan azt Gyányiné Székely Viola, a Kovács Mihály Általános Iskola Igazgatója elmondta, az egyesület jó kapcsolatokat ápol az iskolával. A város és az iskola mindenben segíti az egyesület munkáját, ez pedig meg is látszik az eredményeken. Az helyi iskola tanulói közül többen kitüntető oklevélben részesültek a 2014. év sikeres verseny eredményeinek köszönhetően: Ratkai Zoltán, Gál Ágnes, Gál Erika, Pócs Péter, Pócs Barnabás, Komáromi Bence. Tiszafüred Város kiváló sportoló címet adományozott Komáromi Bence részére, Pócs Barnabás pedig az év versenyzőjének járó kupát vihette büszkén haza. A klubért végzett kiemelkedő munkájáért Gerencsér Ibolya és Kovács Lajos emlék plakettet kapott. Más kitüntetéseket is adományoztak, például a klub alapításáért Borza József Úrnak, az Oyama Karate Kyokushin Hungary Elnökének és tíz éves munkájáért Molnár Balázsnak, a klub egykori vezetőjének.

A 2015. év feladatai közül az egyesület elnöke kiemelte a klubon belüli emberi kapcsolatok javítását, a támogatók, szponzorok hatékonyabb bevonását, a szabadidős programok mennyiségének, minőségének javítását, a csoportok létszámának emelését, különös tekintettel a családok bevonására. Az idei tervek között szerepel még egy saját edzőterem komplexum, illetve regionális továbbképző és vizsgaközpont kialakítása, amit Tiszafüreden terveznek. Ezt pályázati pénzből illetve az érintett önkormányzatok segítségével kívánják megvalósítani.

 
 
Az év első versenye

2015. 02. 14-én a Sátoraljaújhely Országos Bajnokságon az eddigi kemény munkájuk eredményeképpen a versenyzőink nagyon jól szerepeltek, az alábbi helyezések születtek:

Rácz Károly I.helyezett
Pócs Barnabás I.helyezett
Puporka Vanessza II.helyezett
Antal Szilvia III.helyezett
Pócs Péter III.helyezett
Gál Ágnes III.helyezett
Komáromi Bence III.helyezett
Kovács Eszter III. helyezett
 
 
 
Domenica Kupa 2015.03.07. Horvátország

Klubunk immár negyedik éve vesz részt a Horvátországban megrendezésre kerülő DOMENICA Kupa Nemzetközi Kyokushin Karate Versenyen.
A magyar csapat részeként idén négy versenyzővel érkeztünk, a Szanyi Dojo-t Antal Szilvia felnőtt, Puporka Vanessza serdülő, Pócs Péter ifjúsági, Rácz Károly pedig serdülő korcsoportban képviselte.

Puporka Vanessza a horvát szabályrendszer miatt még testvédőben versenyzett, ami nem kedvezett neki, hiszen mi a magyar szabályok szerinti testvédő nélküli küzdelmet gyakoroljuk. Ennek ellenére ellenfeleit fölényesen lesöpörve, gond nélkül szerezte meg az aranyérmét.

Antal Szilvia első ellenfele osztrák versenyző volt, aki igen erősen kezdett, hatalmas rohammal szerette volna lesöpörni versenyzőnket a pástról. Lendülete azonban hamar megtört, végül hatalmas csatában, két hosszabbítás után Antal Szilvia felőrölte ellenfelét és győzött. A második ellenfél egy horvát lány volt, akivel Szilvia már többször küzdött az előző években. A Horvát versenyzőt szintén két hosszabbítás után búcsúztatta. Harmadik ellenfelétől, a világbajnok Herczeg Lillától végül kikapott, így az összesített felnőtt női mezőnyben második helyen végzett.

Rácz Károly első ellenfelét, egy magyar versenyzőt nagy erőfölénnyel, ipponnal könnyedén legyőzte. Második ellenfelénél szintén érvényesíteni tudta erejét, rövid küzdelem után győzött. Harmadik ellenfele sajnos egy jó ütemben bevitt chudan találattal megállította versenyzőnket, így Károly is a második helyen végzett.

Pócs Péter a versenyszervezők adminisztrációs hibája miatt sajnos nem léphetett tatamira, pedig a fiatal versenyzőtől ereje és felkészültsége alapján dobogós helyezésre számítottunk.
A magyar (OKKH) csapat végül 7 aranyat szerzett a viadalon, a Szanyi Dojo versenyzői ehhez a kiváló eredményhez 1 arannyal (és 2 ezüsttel) járultak hozzá.

Csapatunk megkezdte a felkészülést a júniusban Romániában megrendezésre kerülő All Kyokushin Világkupára, de addig néhány hazai versenyen még bizonyíthatják felkészültségüket.

Hajrá Tiszafüred, hajrá Szanyi Dojo!


Gerencsér Ibolya

 
English...Deutsch...

Beállítás kezdőlapnak

Hírlevél

Keresés

FACEBOOK ABÁDSZALÓK

Időjárás Abádszalókon

Erika Faházak - Klimatizált faházak Abádszalókon

Tisza-tavi ingatlanok

Abádi Major Minifalva

Lambériaházak, gerendaházak tervezése és kivitelezése
Lambériaházak, gerendaházak és egyéb könnyűszerkezetes épületek tervezése és kivitelezése.

Hubertus Vadásztársaság - Abádszalók
Vadászterületünk Budapesttől 150 km-re keletre a Tisza-tó mellett található. A vadászterület nagysága 20.000 ha síkvidéki jellegű terület kb 15%-os erdősűltséggel.

Keresse Abádszalók szolgáltatóit a www.szalok.hu weboldalon!
Bevásárlás, éttermek, fotókidolgozás, sétakocsikázás, szolárium, kozmetika - Minden egy helyen.


© www.szalok.hu. Minden jog fenntartva!
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.